Producten die voldoen aan de licht-technische eisen van de ISO-normen 4210 en 6742 óf aan de Duitse Wetgeving (StVZO) kunnen in principe het RKF-keurmerk ontvangen. De technische eisen staan beschreven in de RAI Bicycle Lamp and Retroreflector Performance Rating Standard.

Er zijn twee manieren om in aanmerking te komen voor het RKF-keur.

Als een aanvrager reeds voldoet aan de ISO-norm 6742 óf voldoet aan de Duitse Wetgeving (StVZO) kan het RKF-keurmerk aangevraagd worden. De aanvrager moet aan RAI Vereniging een Bauartgenehmigung van het KBA volgens het StVZO kunnen overleggen.  Voor ISO 6742 dient het keuringsrapport gericht op de technische eisen van RKF te worden overlegd. De voorzitter van de Technische Commissie van de Stichting RKF voert een administratieve test uit.

of

De aanvrager laat de verlichting testen volgens de ISO-norm 6742 óf de Duitse Wetgeving (StVZO). Voor het verkrijgen van de benodigde certificaten kan de aanvrager contact opnemen met het Duitse KBA. Voorbeelden van erkende testorganisaties zijn: TüV, KIT, (Duitse wetgeving) en UTAC, DEKRA, TüV, KIT (ISO 4210 en 6742).

Hoe u het RKF-keurmerk kunt aanvragen, leest u hier in deze procedure.